8 april 2011

Brownies

SUPERGODA Brownies




Till 9 stora eller 16 små brownies behöver du:
115 g smör
115 g mörk choklad
2 dl socker
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 1/4 dl vita chokladbitar

Gör så här:
Sätt ugnen på 180 grader
Smörj och klä botten av en 18 cm stor, kvadratisk kakform med bakpapper.
Smält smör och den mörka chokladen bruten i bitar, i kastrull sakta under omrörning. Rör blandningen slät och låt den svalna.
Rör ner socker, salt och vaniljsocker.
Tillsätt äggen, ett i taget och rör rejält tills smeten är blandad.
Sikta mjöl och kakao i kaksmeten och vispa den slät.
Rör ner de vita chokladbitarna (vispa inte då går dom sönder) och häll över smeten i kakformen.
Grädda i varm ugn i ca 35 – 40 min eller tills ytan fått en jämn färg och du kan dra ut en nästan torr provsticka ur kakans mitt.
Skär i kuber och ät!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar