18 april 2011

Långpannebullar med Philadelphiaost

Perfekt att ha med sig på utflykten eller som mellanmål

Långpannebullar med Philadelphiaost
225gr - 15min

Deg:
150g smör
5dl mjölk
1pkt jäst
1dl socker
11dl vetemjöl
1 ägg (till penslingen)

Fyllning:
150g smör (mjukt)
2msk vaniljsocker
3dl florsocker
100g Philadelphiaost

Smält smöret och häll i mjölken. Smula jästen i en bunke. När vätskan blivit fingervarm (38gr), häll det över jästen och rör tills jästen smält. Rör i resten av ingredienserna, degen ska vara av lös konsistens. Bre ut degen i en lånpanna, går bra med och utan bakplåtspapper.

Rör ihop ingredienserna till fyllningen, och klicka ut ovanpå degen. Klicka ut så att du lätt kan dela dem i lagom stora bitar, ca 1tsk klick ganska tätt.

Låt jäsa i 30min, pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 225gr i 15min, strax under mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar