16 januari 2011

Middagstips


                           Bilden kommer från ica.se
  • 1 gul lök
  • 200 g nötfärs
  • 1/2 påse tacokrydda (20 g)
  • 2 burkar bönor (à 400 g)
  • 2 burkar hela tomater (à 400 g)
  • Salt och Pepper
  • avokado
  • 1 liten finhackad chilifrukt röd (urkärnad)
  • Olivolja 
  • 2 msk citronsaft eller citronjos 
  • 1/2 påse tortillachips (ca 100 g)
  • ca 2 dl riven ost
  • ev hackade örter (t ex persilja eller koriander)

Skala och finhacka lök. Fräs 2/3 av löken i 2 msk olivolja i en gryta ca 2 minuter. Lägg i nötfärs och bryn ca 3 minuter. Strö över påse tacokrydda.

Häll av bönor och häll i grytan tillsammans med tomater, skurna i bitar. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.


Gröp ut köttet ur avokado. Blanda finhackad chilifrukt (urkärnad) och avokado med resten av löken och 1 msk olivolja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Sätt ugnen på 225°C.

Lägg tortillachips på en bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 1-3 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Strö ev hackade örter över grytan. Servera med tillbehören.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar