Bilden kommer från ica.se
- 1 gul lök
- 200 g nötfärs
- 1/2 påse tacokrydda (20 g)
- 2 burkar bönor (à 400 g)
- 2 burkar hela tomater (à 400 g)
- Salt och Pepper
- 1 avokado
- 1 liten finhackad chilifrukt röd (urkärnad)
- Olivolja
- 2 msk citronsaft eller citronjos
- 1/2 påse tortillachips (ca 100 g)
- ca 2 dl riven ost
- ev hackade örter (t ex persilja eller koriander)
Skala och finhacka lök. Fräs 2/3 av löken i 2 msk olivolja i en gryta ca 2 minuter. Lägg i nötfärs och bryn ca 3 minuter. Strö över påse tacokrydda.
Häll av bönor och häll i grytan tillsammans med tomater, skurna i bitar. Låt småkoka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Gröp ut köttet ur avokado. Blanda finhackad chilifrukt (urkärnad) och avokado med resten av löken och 1 msk olivolja. Smaka av med citronjuice, salt och peppar. Sätt ugnen på 225°C.
Lägg tortillachips på en bakpappersklädd plåt. Strö över riven ost. Gratinera i mitten av ugnen 1-3 minuter, passa noga så att de inte blir brända. Strö ev hackade örter över grytan. Servera med tillbehören.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar